DIN 66399

Все, що вам потрібно знати про стандарт DIN 66399

Для кожної компанії важливо активно захищати свої дані, але й не менш важливим є забезпечення їх надійного знищення та утилізації при потребі – з метою запобігти отримання до них доступу сторонніми особами.

Шредер, як спеціальне обладнання для знищення носіїв інформації, завжди маркується певним рівнем безпеки згідно з класифікацією DIN.  Наприклад, DIN О-1, DIN H-4 або DIN P-3. Але що означають ці букви і цифри?

Стандарт DIN визначає вимоги до знищення даних для декількох категорій носіїв: оптичних, магнітних та електронних, а також паперу, плівок і жорстких дисків.

Чим вище рівень DIN, тим менше повинні бути фрагменти
носія інформації після його подрібнення.

З 1 вересня 2012 року Німецьким Інститутом Стандартизації (DIN – Deutsches Institut fur Normung) був затверджений новий європейський стандарт безпеки для подрібнення або знищення всіх типів носіїв даних – DIN 66399. Він замінив попередні стандарти DIN 32757 і DIN EN 15713, вперше розділивши знищення даних на три окремих класи захисту та сім рівнів захисту в цілому.  Бувши активним членом комітету Din 66399, компанія REISSWOLF відіграла важливу роль у формуванні нової стандартної системи для своїх клієнтів. Це дуже важливо, тим паче, що старий стандарт DIN 32757 не враховував потреб сервісних компаній.

Типи носіїв інформації

DIN 66399 класифікує рівні безпеки для шести категорій носіїв, які мають відповідні літерні позначення:

P – Папір.

F – плівки: мікроплівки, мікрофіши, слайди і т. д.

O – оптичні носії: CD-диски, DVD-диски, диски Blu-ray і т. д.

T – магнітні носії інформації: дискети, ідентифікаційні карти, магнітні стрічки, касети і т. д.

H – жорсткі диски з комп’ютерів, ноутбуків і зовнішніх пристроїв.

E – електронні носії даних: карти пам’яті, накопичувачі SSD, чіп-карти.

Кожен з цих типів носіїв має певну технічну конструкцію і вимагає відповідного механічного впливу для часткового або тотального знищення.

Класи захисту та рівні безпеки

Відповідно до стандарту DIN 66399, існують три ключових класи захисту та 3-4 рівня безпеки в межах кожного з них:

  • 1 клас (рівень безпеки 1,2,3) – призначений для звичайного захисту, необхідний для внутрішньої інформації, розкриття якої вкрай небажано через появу ризику крадіжки комерційної інформації компанії або особистих даних фізичної особи. Використовується поздовжня різка strip-cut.
  • Клас 2 (рівень безпеки 3,4,5) – призначений для середнього ступеня захисту конфіденційної інформації, розкриття якої може мати значний негативний вплив, передбачає порушення юридичних зобов’язань або створення ризику несприятливого соціального або фінансового стану причетних людей. Використовується поперечне різання cross-cut.
  • Клас 3 (рівень безпеки 5,6,7) – призначений для найсильнішого захисту конфіденційної та абсолютно секретної інформації, розголошення якої може мати фатальні наслідки для організації, створює ризик для безпеки, здоров’я або особистої свободи причетних людей. Використовується мікрорізка mini-cut і micro-cut.

Рівень 1 відповідає найбільшому розміру подрібнених частинок і найнижчому ступеню безпеки. Він підійде для роботи з документами в домашніх умовах або в невеликих/некомерційних організаціях. Кожен наступний рівень передбачає підвищення ступеня важливості змісту даних, тому рівень 7 – відповідає найменшим розмірам подрібнених частинок і найвищій мірі безпеки.

Відповідність рівнів захисту розмірам подрібнених частинок

Подрібнення носіїв інформації на тонкі смужки або дрібні частинки робить їх непідлеглими для повторної збірки та читання, що успішно виконує головне завдання цього процесу: унеможливити доступ до важливої чи суворо конфіденційної інформації.

Якщо ви дбаєте про безпеку своїх даних, то для вас будуть актуальні наші наступні послуги:

Заповніть форму

[hcaptcha]
A 5-Star Service for Writing Essays Online Professional Writing Services for Professional Results Review: Buy an Essay Cheap The Best Service to Write My Essay Experienced Writers Providing Quality Essays On Time